top of page
  • מעבר לעמוד העסקי שלנו
  • Instagram
  • לשלוח הודעת וואטסאפ
  • LinkedIn

המקצוענית הבלתי נראית: איך להסביר את התהליך המורכב מאחורי מה שאני עושה?

 

"גיליתי כשאנשים מתארים את מה שאני עושה זה 'אתרים קטנים ופשוטים' - וזה ממש שמט לי את הקרקע תחת הרגליים... כי זה בול ההפך ממה שאני עושה."


זה היה דיון מעניין שהתפתח באחת מקבוצות הדיגיטל שאני חברה בה. מפתחת אתרים כתבה פוסט היכרות ושיתפה תסכול מוכר: אף על פי שהיא בונה אתרים מורכבים עם פיצ'רים מתקדמים, כמו משחקים אינטראקטיביים וכפתורים ביניים, אנשים אמנם מתלהבים מהתוצאה, אבל לא ממש מצליחים להבין כמה עבודה נדרשת כדי לייצר אותה.


למען האמת, אני מאד מבינה את התסכול שלה. אמנם אני לא עוסקת בפיתוח אתרים, אבל גם בתחום הקהילות והתוכן לא תמיד אפשר לראות כמה מאמץ מושקע. למשל, קהילה שהכל בה מתקתק, המעורבות נוסקת, יש כל הזמן אנשים חדשים שמצטרפים, אפיק מונטיזציה מסודר – נראה שמנהלי הקהילה לא עושים כלום. בפועל, מדובר בעבודה של 24/7 כמעט, כדי שהמכונה העצומה הזאת, הקהילה, תעבוד כמו שצריך.

וזה נכון גם לכתיבת תוכן, צילום של סרטונים ועוד דברים רבים שאנחנו מתקשות להסביר כלפי חוץ, לאנשים ש"לא מבינים".



שורות של קוד. אילוסטרציה
מאחורי כפתור פשוט או משחק אינטראקטיבי - אלפי שורות של קוד


הנה כמה המלצות שהצעתי למפתחת אתרים ומנסה ליישם גם בעצמי.


הדגמה בפירוק התהליך


במקום "אני בונה אתר עם כפתור": "הכפתור הזה שנראה פשוט? הוא מבוסס על 150 שורות קוד שמאפשרות לו לשנות צבע, צורה וטקסט כשעוברים עליו. הוא מתאים את עצמו אוטומטית לכל מכשיר ודפדפן." 


הצצה למאחורי הקלעים


אנשים מבלים שעות ברשת בצפייה בסרטונים DIY. אם מצאתם את עצמכם בשלוש בלילה צופים בחבורה של הודים חופרים בריכה או מישהי מכינה עוגת 10 שכבות – אתם מבינים טוב מאד למה אני מתכוונת.


השוואות מוחשיות


"האתר שבניתי הוא כמו רכב יוקרה - מבחוץ הוא נראה חלק ופשוט, אבל מתחת למכסה המנוע יש מערכות מורכבות שמאפשרות לכל חלק לעבוד בהרמוניה מושלמת". לפני שבוע ישבתי בפגישת ייעוץ עם לקוח חדש – רופא שיניים, מומחה להשתלות מורכבות. ביקשתי ממנו להסביר לי מה הוא עושה בדיוק והוא נתן לי דוגמא מעולם הבנייה. הוא הקבלן הראשי שמנהל קבוצה של קבלני משנה. הוא בודק כל מה שצריך להיות מבוצע, בונה תוכנית עבודה וכל מומחה עושה את שלו בזמן שמוגדר על פי תוכנית.


סיפור הבעיה והפתרון


"הלקוח רצה שמשתמשים יוכלו לעצב מוצר בהתאמה אישית. האתגר היה לבנות מערכת שתציג בזמן אמת איך המוצר ייראה, תחשב מחירים מותאמים, ותשמור את כל הנתונים. פיתחתי פתרון שמתמודד עם כל המורכבות מאחורי הקלעים, כך שהמשתמש חווה תהליך פשוט ואינטואיטיבי."


העלאת המודעות לתהליך השלם


"כשאני בונה 'סתם אתר', אני למעשה:

  1. מפתחת ארכיטקטורת מידע שלמה

  2. מתכננת את חוויית המשתמש כך שתהיה אינטואיטיבית

  3. מקודדת מערכות שמתקשרות עם שרתים וממשקים חיצוניים

  4. יוצרת מנגנונים להתמודדות עם כל תרחיש שגיאה אפשרי

  5. בודקת ומייעלת את הביצועים בעשרות סביבות שונות"


למה זה משנה כל כך?


אנחנו חיים בעולם של "אינסטנט", בו הדגש תמיד ניתן על התוצאה הסופית והתהליך, לא משנה כמה הוא ארוך ומאומץ, מקבל חשיבות משנית בלבד. כמו תמונות לפני ואחרי תהליך החיטוב, או אתר ישן מול אתר חדש, דירה לפני ואחרי שיפוץ או עיצוב – אנחנו צריכות לדבר יותר על התהליך. בכל תחום. דגש על התהליך מאפשר ללקוחות פוטנציאליים שלנו לא רק להתרשם מהמורכבות של העבודה אלא, וזה הרבה יותר חשוב, לראות "מקרוב" את המומחיות שלנו.


הפרדוקס של עבודה דיגיטלית מעולה הוא שככל שהיא יותר טובה, היא נראית יותר פשוטה למשתמש. אבל ה"פשטות" הזו היא תוצאה של חשיבה מורכבת, תכנון קפדני ומומחיות טכנית.


כשנלמד להסביר את העבודה שלנו בצורה נגישה אך מדויקת, נוכל לגשר על הפער בין החוויה הפשוטה של המשתמש לבין המורכבות האמיתית של העבודה שלנו.


コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加

הירשמו לעדכונים מאיתנו

וקבלו ישירות למייל פוסטים חדשים בבלוג (אנחנו כותבים אותם בתדירות הרבה יותר נמוכה ממה שהיינו רוצים), עדכונים והטבות לקהל הלקוחות ולקוחות בפוטנציה.  

תודה

bottom of page